Streekmarkt Twente

 

Dat aardbeien erg lekker zijn, is algemeen bekend. Heerlijk op beschuit of in taart, maar ook zo uit het vuistje is de aardbei een ware verwennerij. Daarnaast zitten aardbeien vol met gezonde stoffen die je lichaam nodig heeft. Volgens de Romeinen hielpen aardbeien bij alle infecties, keelontsteking, jicht en andere ziektes. De Belgen beschouwen ze nog steeds als lustopwekkend. Vroeger kregen pas getrouwden een soep gemaakt van aardbeien, bemagie, zure room en poedersuiker. We weten wat het de Belgen gebracht heeft !

Nog steeds worden aardbeien zomerkoninkjes genoemd, en terecht. Gelukkig kunnen we er nu ook al in de lente van genieten. Zeker als ze van de volle grond komen, vers geplukt, zonder dagen onderweg geweest te zijn om te rijpen. Zo proeft u de echte Twentse aardbei!

Op de Streekmarkt Twente van 2 juni in Delden zijn ze weer volop aanwezig. Bij verschillende producenten kunt u verse aardbeien kopen, uit eigen kwekerij. U mag ze ook proeven! Oold Bleank wil u graag verwennen.

Cynthia Sanderink heeft bovendien verschillende soorten aardbeiengebak, lekker bij de koffie van Hart voor Koffie of om mee naar huis te nemen. De aardbeien komen natuurlijk van de streekmarkt. Er is altijd wel iemand die je wilt verrassen. Geniet ook van een heerlijk aardbeienijsje van ’t Loaboerke, puur ambachtelijk ijs. En wat te denken van verfrissende aardbeien sap of jam?

Wist u dat de lekkerste aardbeienjam, volgens onderzoek door Noaber, uit Beuningen komt? Paula Sanderink van ’t Nije Eskes is volgens gerenommeerde smaakexperts de allerbeste. Haar geheim? Ze verklapt het niet, kom maar proeven! La Française staat op een eervolle tweede plaats. Alleen hierom al is een bezoek aan de Streekmarkt Twente een echte smaakbeleving. Ervaar en beleef hier waarom Twente zo uniek is.

STREEKMARKT TWENTE, zaterdag 2 juni, van 9.00 tot 15.00 uur. Centrum Delden.