STREEKMARKT TWENTE
Appels met peren

Men heeft ons geleerd geen appels met peren te vergelijken, maar toch…….? Waarom blijft een appel drijven maar een peer niet? Hoe groener de appel, hoe zuurder van smaak, hoe roder … hoe zoeter. En de peer? Het steeltje van een stoofpeer geeft extra smaak en peren helpen een kater te voorkomen. Maar appelsap drinken geeft zeker geen hoofdpijn!

Tijdens de streekmarkt van 3 oktober worden appels en peren uit de eigen regio Twente aangeboden en laten verschillende producenten zien en proeven welke heerlijke producten hiermee gemaakt kunnen worden. Bij Miranda en Ben van Erve Klein Avest uit Oele is Oele’r Cider verkrijgbaar maar nu ook Oele’r Sap, biologisch en alcoholvrij. Dit frisse en heldere sap is gemaakt van dezelfde fruitsoorten als de cider, met als extra dimensie een vleugje Johanniter druif van de Wijngaard Hof van Twente. Een uniek streekproduct!

Cynthia zorgt voor overheerlijke appelgebak en meester-kok Lucas verrast ons weer met de meest originele smaakcombinaties. Bij meerdere kramen zijn de lekkerste jams, sappen en chutneys te verkrijgen vol pure smaak en boordevol energie.

De Twentse Sapmobiel is aanwezig om van fruit uit eigen tuin overheerlijke fruitsap te maken. Vooraf reserveren is noodzakelijk: 06-83452666 of via www.twentsesapmobiel.nl

Het wordt een echt fruit-feest!

STREEKMARKT TWENTE,
zaterdag 3 oktober, van 9.00 tot 15.00 uur. Centrum Delden