Streekmarkt Twente

 Appeltaart en appelsap van appels uit eigen tuin. Op zaterdag 7 oktober staat de appel weer weer volop in de belangstelling. Ook al is de oogst dit jaar wat minder groot, ze zijn erg lekker! Op het pompplein in Delden staat een mobiele appelpers waar de eigen appeloogst tot puur appelsap verwerkt kan worden. Wel vooraf reserveren bij de marktmeester!!! Bovendien heeft Cynthia overheerlijke appeltaart gebakken. Je kunt er op de markt van genieten met een kop vers gezette barista koffie of mee nemen en er thuis lekker van smullen.

Het is de week van de smaak, het jaarlijks evenement waarin gezonde, eerlijke voeding centraal staat. Lekker lokaal en duurzaam, met streekproducten in het middelpunt, met het accent op eten uit je (eigen) achtertuin”.

Streekmarkt Twente uit Delden wil hierbij graag, als extra, het specifieke karakter van de Twentse streekproducten benadrukken. Van de Twentenaar wordt gezegd dat hij  afwachtend, gesloten en gastvrij kan zijn maar ook dat hij een heel eigen authentieke identiteit heeft als je hem echt leert kennen. Dat geldt ook voor de Twentse streekproducten. Ze zijn echt…echt maar vooral eigen-wijs lekker!

Terwijl streekproducten een marketingformule dreigen te worden en op steeds meer plaatsen via webwinkels en grote supermarkten te koop worden aangeboden, blijkt de ware consument toch te blijven kiezen voor het directe verhaal van de lokale producent. Op de Streekmarkt Twente kun je de producten voelen, proeven en ruiken en de marktlieden, de echte streekproducenten, vertellen je graag wat meer over hun product. Op hun eigen karakteristieke wijze! Zo blijven de lijnen kort tussen producent en consument en weet je wat je eet, uit je eigen achtertuin.

Hoe leuk het ook is om allerlei boerderijwinkels in de regio langs te gaan, het is een behoorlijk intensieve klus. Kom daarom elke eerste zaterdag van de maand naar de Streekmarkt Twente in Delden waar van 9.00 tot 15.00 uur meer dan 30 streekproducenten aanwezig zijn met hun heerlijke producten. Er zijn natuurlijk ook volop herfstproducten te zien, te proeven en te kopen, zoals jonge kolen, frisse veldsla, pastinaak, pompoen, hertenvlees, baklever en bessensap.Ervaar met al je zintuigen de veelzijdigheid van de regio, vooral in de herfst. Gun jezelf de smaak van Twente.

Streekmarkt Twente, zaterdag 7 oktober, centrum Delden.