op de STREEKMARKT  TWENTE

zaterdag 7 mei, van 9.00 tot 15.00 uur

 

Asperges uit de Hof van Twente zijn beter, omdat ze net zo lekker smaken, Twentse wijsheid kan cryptisch zijn…..!

De rijke, losse, Twentse zandgrond is bij uitstek geschikt voor aspergeteelt en dat proef je. Net als bij wijn, bepalen bodem en teler samen de smaak van de asperge. In de hier aanwezige esgrond zit 3,5 tot 5 procent organische stof en dat is belangrijk. Daarnaast is de vakbekwaamheid en het inspelen op nieuwe ontwikkelingen kenmerkend voor de 3 grote telers in de Hof van Twente: Buschers, Lubberink en Slaghekke. Opvallend is dat een stage in Limburg de eerste aanzet vormde voor een eigen aspergekwekerij. Nu overtreft de leerling de meester, denken wij.

Veel tuinbouw kom je niet tegen in de Hof van Twente maar Bentelo is wel het mekka van de Twentse aspergeteelt geworden, met een heus aspergegilde dat zorgt voor ontwikkeling en promotie. Bij de telers koop je altijd supervers en de asperges kunnen geschild worden. Zelfs complete aspergemaaltijden zijn er te koop: aspergesoep, asperges, ham, krielaardappeltjes, eieren, roomboter en ……een flesje wijn! Dat is genieten op zijn Twents!

Zaterdag 7 mei zijn de asperges van Rudy Buschers weer te koop op de Streekmarkt Twente in Delden. Kom proeven en stel zelf een heerlijke aspergemaaltijd samen met producten van de streekmarkt. Laat u adviseren door onze sterrenkok Lucas. Vergeet ook Broodje Streekmarkt niet met zelf geperste notenolie van Kleine Muyl.

Wilt u proeven en ervaren wat de Streekmarkt Twente zo uniek maakt? Kom zaterdag 7 mei naar het mooie Delden en verwen u zelf.

De Streekmarkt Twente is elke eerste zaterdag van de maand, van 9.00 tot 15.00 uur.