Men neme lichte zandgrond, diep grondwater en het fijnste asperge zaad. Voeg daar een flinke dosis passie, liefde en zon aan toe. Breng de ingrediënten samen op de mooiste plekken in Twente. Resultaat: het witte goud van Twente!

Asperges zijn echte bodem-bewoners. Als hun kopjes boven de grond verschijnen, worden ze snel gestoken en verdwijnen ze in het oogstmandje. Zo blijven ze mooi wit van kleur maar vooral ………..hebben ze alle tijd gehad zich vol te zuigen met de geur en smaak van de Twentse groond. Net als bij wijn, bepaalt de bodem voor een groot deel de smaak. Dat maakt ze uniek en o zo lekker. Bovendien zijn ze erg gezond!

Het aspergeseizoen is van april t/m juni, een korte periode, en het is daarom voor alle liefhebbers van groot belang om de beste kwaliteit te kiezen. Op de Streekmarkt Twente verkoopt Slaghekke uit Bentelo de mooiste geschilde of ongeschilde asperges, in speciale verpakking, zodat ze heel lang vers blijven. Ook hun eigen gemaakte aspergesoep is een echte aanrader.

Bereid ze op de klassieke manier met ei, botersaus en peterselieaardappeltjes of kies voor een andere smaakvolle combinatie met gerookte zalm, ham of lamsvlees. Trea Pierik van Rokerij Marle heeft de lekkerste zalm, zowel koud als warm gerookt, en andere gerookte visproducten voor de mooiste smaakcombinaties. Bauke Bossink heeft overheerlijk lamsvlees uit de Lemselermaten en als lokale topper, asperge ham van Rob Kleinsman, natuurlijk uit eigen slagerij.

Verwen je zelf met de lekkerste voorjaarsproducten, uit de eigen regio, uit Twente!
Doe een dagje Delden en bezoek de Streekmarkt Twente.

STREEKMARKT  TWENTE, zaterdag 7 mei, van 9.00 tot 15.00 uur, centrum Delden.