daar zit wat in! STREEKMARKT TWENTE.

Volkoren, spelt, meergranen, desem….: als het om brood gaat, is er enorm veel keuze en veel verschil in kwaliteit. Gelukkig hebben we lokaal een ruime keuze uit producten die in Nederland meermalen bekroond zijn. Veel mensen komen speciaal naar Delden voor het brood en gebak van bakker Jan Meen en Ter Avest en ook het chocolade atelier trekt veel bezoekers.

Ook op de Streekmarkt Twente hebben we heel speciaal brood en allerlei meelsoorten om eigen culinaire prestaties te tonen. Bakker Han Joling maakt op ambachtelijke wijze brood, handgevormd en gebakken in een houtgestookte steenoven. Het brood krijgt hierdoor een rijke en zachte smaak. Het heeft een duidelijk eigen karakter en robuust uiterlijk: krokante korst, stevige bite en eigenzinnige, volle smaak. Alle grondstoffen zijn van biologische oorsprong en worden zoveel mogelijk in deze regio geteeld. De granen komen van gronden die niet bewerkt zijn met kunstmest en zijn niet bespoten met chemische onkruidbestrijdingsmiddelen en/of insecticiden. Dit geldt ook voor overige ingrediënten als bv. appels en rozijnen.

Molenaar Wim de Goeijen van korenmolen Windlust verwerkt dagelijks granen van lokale boeren tot verschillende soorten meel en bloem. Een deel hiervan wordt elke 1e zaterdag van de maand verkocht op de Streekmarkt Twente als kant-en-klare bakmixen voor brood, cake, koek, taart en pannenkoeken. De mixen worden zorgvuldig samengesteld en voorzien van bakinstructies en eventueel benodigde gist. Bakker Edwin Ramaker en zijn team bakken dagelijks van dit meel en de bloem allerlei soorten broden en overheerlijk banket. Een assortiment van dit brood is ook elke maand op de streekmarkt verkrijgbaar. Streekmarkt Twente, een smaakvolle belevenis, 12 keer per jaar!

Verschillende sterren-koks verkopen hun eigen frites en kroketten. Ook de Streekmarkt Twente heeft nu haar eigen streekmarkt-kroket! Vincent van Earthfood maakt van de puurste ingrediënten van de markt de allerlekkerste kroketten. U kunt ze proeven en natuurlijk ook mee naar huis nemen. Ook heerlijk op een broodje!

Zaterdag 3 maart kunt u weer volop genieten van het mooie stadje Delden, het prachtige Twickel en natuurlijk van alle pure producten op de streekmarkt.

Heel bijzonder: op zaterdag 6 april vindt de 100e Streekmarkt Twente plaats. Dit wordt een zeer speciale markt. Noteert u dit al vast in uw agenda.

Ervaar en beleef waarom Twente zo uniek is. Proef de smaak van Twente.