op de Streekmarkt Twente

Een rijkelijk belegd broodje, met zoveel mogelijk ingrediënten van streekproducenten uit Twente. Niet alleen het broodje is in de regio gebakken maar ook het beleg, van frisse appel en selderij in de salade tot de ham of kaas op het broodje, is afkomstig van producenten uit de directe omgeving en natuurlijk zo vers mogelijk, passend bij het seizoen.

U kunt uw eigen broodje laten samenstellen, vis, kaas, vlees of vegetarisch en er ter plekke van genieten met een vers gezet kopje koffie of meenemen als proviand voor een wandel- of fietstocht door het mooie Twickel.

Kies voor een broodje van korenmolen Windlust of Menno’s zuurdesembrood, bedek het met beetje salade van Eko Twente met een dressing van walnotenolie en bedek het met ham van het Bentheimer Landvarken, Dinkeldalvlees of Twents landvlees. Garneer met chutney van Nye Eskes of Caatje. Gaat de voorkeur uit naar een broodje met vers gerookte zalm of paling of echte boerenkaas of zachte witschimmel met verse kruiden? Wilt u liever puur bosbessensap i.p.v. koffie? Op de Streekmarkt Twente in Delden kunt u zaterdag 2 april genieten van het eerste echte broodje streekmarkt. Elke maand daarna zal, afhankelijk van het seizoen, speciaal aandacht gevraagd worden voor de speciale producten van enkele producenten. U mag op het eind zelf bepalen welke producenten het lekkerste Broodje Streekmarkt hebben aangeboden.

Wilt u proeven en ervaren wat de Streekmarkt Twente zo uniek maakt? Kom zaterdag 2 april naar de Streekmarkt Twente in Delden, van 9.00 tot 15.00 uur.