op de Streekmarkt Twente!

 

Op een mooie zomerse avond is er niets leukers dan het houden van een BBQ. Samen met familie of vrienden, onder het genot van heerlijke gerechten en een drankje bijpraten en genieten. De meest culinaire hoogstandjes komen tot hun recht boven de gloeiende kolen, maar ook wat meer simpele gerechten smaken prima.

Barbecueën is meer dan even wat eten. Het is vooral gezelligheid, samenzijn en genieten van het buitenleven. Daarbij hoort een goed glas wijn, een mooi stukje vlees of vis en echt verse groente. Je kunt kiezen voor het gemak en alles bestellen via internet maar wat is er mooier dan samen naar de Streekmarkt Twente te gaan en daar de mooiste ingrediënten te verzamelen? Je krijgt bovendien gratis advies en kunt ook nog proeven! Er zijn verschillende BBQ-toppers.

Herterij Twente, landelijk erkend streekproducent, heeft de lekkerste hert biefstukjes en wijngaard Hof van Twente, een van de grootste wijngaarden van Nederland biedt deze zaterdag een speciale rosé aan. De druiven worden op het erf van de familie Visscher verwerkt tot de Twentewijnen en deze staan internationaal bekend om hun hoge kwaliteit. Ze worden regelmatig bekroond.

Belangrijk voor een goed resultaat is ook het gebruik van de juiste kruiden. Kruidenhuis De Vlo biedt echt verse kruiden aan en geeft een smaakvol advies. De Vlo is een gecertificeerd biologisch dynamisch tuinbouwbedrijf.

Er zijn natuurlijk nog veel meer BBQ-toppers! Ontdek zelf wat de Streekmarkt Twente zo uniek maakt. Heb je onvoldoende tijd om zelf een pakket samen te stellen: Rob Kleinsman heeft met zorg samengestelde pakketten met vlees van eigen boerderij en ook Johan Harink biedt smaakvol Twents landvlees aan. Tijdens de markt worden op de BBQ verschillende gerechtjes gemaakt van diverse streekproducten.

En wat te denken van een lekker ijsje van ijsboerderij ’t Loarboerke, ambachtelijk ijs van melk van eigen koeien, als toetje?

Wilt u het echte Twente ervaren, kom dan naar de Streekmarkt Twente op zaterdag 2 juli, van 9.00 tot 15.00 uur.