culinair genieten in 2018

 STREEKMARKT  TWENTE

 Puur. Ambachtelijk. Natuurlijk. Eerlijk. Smaakvol. Regionaal. Enkele woorden die op de Streekmarkt Twente in Delden voortdurend gebruikt worden. Zeker ook bij allerlei soorten vleesproducten die maandelijks op de markt aangeboden worden.

In de buurtschap Oele bij Hengelo ligt Twickel boerderij Erve Nijhuis. Hier lopen de kalveren in de zomer nog bij de koeien in de wei en drinken bij de moeder. Johan Harink verzorgt zijn vee op de meest natuurlijke wijze en het Twents Landvlees heeft nog de echt pure smaak. Proef ook eens zijn overheerlijke nagelholt.

Echt Boer Gondisch voel je je je ook bij Erve Elferman, lekkere en pure producten uit een van de oudste boerderijen van Twente. In het dal van de Dinkel grazen de tarwekleurige Limousins en hun producten op de streekmarkt vormen elke maand weer een verwennerij voor veel vaste klanten.

Dit geldt ook voor het lamsvlees en kalfsvlees van Bauke Bossink. “Met lamsvlees moet je niet knutselen”, is zijn stelling. Hij werkt puur natuur en dat proef je!  Zijn schapen en lammeren staan in de wei bij zijn boerederij in Weerselo en op Natura 2000 grasland en andere natuurgebieden. Een betere omgeving voor de dieren om op te groeien, kun je je niet wensen. U proeft dit terug in een smaakvoller stukje vlees.

De producenten van de Streekmarkt Twente weten wat hun vee gegeten heeft en hoe ze opgegroeid zijn. Zo kunnen ze het echte verhaal vertellen over hun product. Niet voor niets heeft Rob Kleinsman als leus: “Van boerderij tot klant, alles in eigen hand!” Al het vlees is afkomstig van de eigen boerderij in Bentelo. Zo weet je wat je eet!

Ga je voor het kaviaar onder het rundvlees, dan is de Wagyu een bijzonder stukje vlees! De runderen groeien op met bier, Bach en massage. De keizer van Japan zou jaloers worden!

Gaat je voorkeur uit naar kip? Bij Zuuver vind je de echte scharrelkip, zo uit het bos, en ook de eieren worden nog vaak buiten geraapt! Streekmarkt Twente blijft een smaakvolle belevenis.

Niet voor niets dat de Streekmarkt Twente op zaterdag 6 april haar 100e streekmarkt viert. Uniek in de regio en misschien wel in Nederland. Het zal een zeer speciale markt worden, noteert u dit al vast in uw agenda.

Maar u kunt natuurlijk voordien al (blijven)genieten van de bijzondere producten van de markt, elke eerste zaterdag van de maand.

Zaterdag 3 februari, Streekmarkt Twente, van 9.00 tot 15.00 uur in het centrum van Delden. Proef de smaak van Twente.