Bodem(terroir), traditie en vakmanschap zijn de belangrijkste ingrediënten voor unieke Twentse streekproducten. De smaak begint eigenlijk al in de bodem. Door de specifieke eigenschappen als zand, grind, mineralen e.d. ontstaan gewassen met hun eigen smaak en kenmerken. De manier waarop de boer verder omgaat met zijn terroir, bepaalt zijn streekproduct.
De beekeerdgronden in Bentelo geven een eigen karakter aan de Twentewijn, de vele soorten kruiden en grassen in de beekdalen van de Lemselermaten voeden de lammeren van Bauke Bossink, natuurlijke weilanden van Twickel vormen de voedingsbron van het natuurlijke landvlees van Erve Nijhuis en echte boerenkaas komt van koeien die nog buiten hun voedsel bij elkaar hebben gescharreld. Asperges kun je niet aarden met klei, wortels en prei groeien mooi recht in het zachte zand en houden de smaak van de bodem vast……..
Van al deze mooie streekproducten worden, vaak nog volgens oude authentieke recepten, de mooiste streekgerechten gemaakt die elke levensgenieter zou moeten proeven. De basis is te vinden op de streekmarkt in Delden, elke eerste zaterdag van de maand. Daar staan meer dan 30 streekproducenten met hun eigen pure streekproducten en ….een mooi verhaal.
Als iedereen zich aan de coronaregels volgens evenementen houdt, wordt het weer een mooie markt!
Streekmarkt Twente, dat smaakt naar meer!
Streekmarkt Twente, zaterdag 5 februari, van 9.00 uur tot 15.00 uur.