op de Streekmarkt Twente

Een speling van het lot of een natuurlijke reactie op de te ver doorgeschoten bio-industrie?

Op een boerderij in de Hof van Twente verblijft sinds kort een biologisch unicum: een koe met twee uiers. Nu blijkt ook nog dat beide uiers een duidelijk aparte functie hebben. De ene produceert melk en de ander zorgt voor verkazing van een deel van de melk. Hoe het biologische proces verloopt, is nog niet helemaal duidelijk, maar zeker is wel dat de koe kant en klare kaas produceert op de meest natuurlijke wijze. Op geen enkele manier is de boer bij het proces betrokken en er worden zeker geen “onnatuurlijke” zaken aan het product toegevoegd. Dit is een natuurproduct zoals nergens anders te vinden is.

Tijdens de streekmarkt in april zal zowel de koe als het product koe-kaas in het centrum van Delden aanwezig zijn. De regionale en landelijke pers zal verslag doen van de presentatie. U kunt er bij zijn en ….de kaas proeven!

Dit uitzonderlijke product past overigens als van nature bij de rest van de streekproducten op de markt. Waar vind je meer authentieke, regionale producten, rechtstreeks van de producent die er ook nog een prachtig verhaal bij kan vertellen?

Nieuw in april zijn ook de shiitakes en de shiitake Burger. De shiitakes zijn afkomstig van kwekerij Masselink uit Tilligte, een gecertificeerd biologische kwekerij. Shiitakes zijn geweldige smaakmakers bij veel gerechten maar ook supergezond. Van deze paddenstoelen worden heerlijke Vegaburgers gemaakt, met 100% natuurlijke producten, vrij van kleur-, geur-, smaak- of houdbaarheidsstoffen. Weer een heel mooie uitbreiding van het aanbod op de enig echte boerenmarkt in de regio.

Zaterdag 1 april, van 9.00 tot 15.00 uur, in het centrum van Delden.

Streekmarkt Twente, daar ervaar je waarom Twente zo uniek is.