STREEKMARKT  TWENTE

Negatieve spaarrente, gaten in de oude sok, het appeltje voor de dorst wordt wormstekig!

En we wilden nog zo genieten!

Gelukkig biedt de Streekmarkt Twente een oplossing. Op zaterdag 5 oktober ontvangen alle bezoekers een vers geplukte appel van fruitboerderij Old Bleank of Eko Twente, helemaal voor niets. Om heerlijk in te bijten! De Engelsen roemen de appel met het gezegde: “An apple a day, keeps the doctor away”.  Wordt het toch genieten!

Bovendien staat de sapmobiel van de Twentse Sapbroeders op de markt. Heeft u veel appels uit eigen boomgaard, of samen met anderen? Minimaal een kruiwagen vol? Op de Streekmarkt Twente kunt u de appels laten persen tot een heerlijke eigen appelsap. Aanmelden via e-mail info@streekmarkttwente.nl of via sms bij de marktmeester (06 4969870).

Natuurlijk zijn ook alle vaste streekproducenten aanwezig om u te verwennen met hun pure producten en hun mooiste verhaal! Zij vertellen u waar al die lekkernijen vandaan komen: van Twentse groond! Er wordt speciale appelgebak aangeboden, de appelcider is weer aanwezig en sterrenkok Lucas maakt opnieuw de mooiste gerechtjes: paté met herfstbladeren en cider, appelbollen met appelsap of cider. Bovendien bakt  hij overheerlijke quiches: pompoen, paddenstoelen, knolselderij, salie en cappuccino-schuim. Als extra lekkernij: gozleme met verschillende vullingen en herfstsoep in de heksenketel. Voor elke kok is de appel een frisse aromatische verrijking van het gerecht. Je moet wel weten welke appel je kunt gebruiken. Denk ook aan oude rassen als Notaris-appel, Cox d’orange en Zijden Hemdje. Kom naar de Streekmarkt Twente, proef de verschillen en luister naar het boeiende verhaal.

Echte streekproducten koop je op de mooiste streekmarkt van de regio.

STREEKMARKT  TWENTE, zaterdag 5 oktober, van 9.00 tot 15.00 uur, DELDEN