op de Streekmarkt Twente

 

In de Hof van Eden, het paradijs, heeft de eerste mens zich stuk gebeten in een appel waardoor we nu voor ons eigen eten moeten zorgen. Een andere appel bracht een prinses in een diepe slaap. Maar toch is de appel ook het symbool van de aarde, een spaarpot voor de goede zaken van het leven. Wie wat bewaart, die heeft wat.

In de Hof van Twente speelt de appel tijdens de Streekmarkt Twente van 1 oktober opnieuw een belangrijke rol. Vers geplukt in de boomgaard van de producenten, zijn ze bij verschillende kramen te koop. Bewerkt tot heerlijke appelgebak bij Annemarie of als appelgelei vulling in een smaakvolle bonbon bij Caatje krijgt de Twentse appel een nieuw culinair bestaan. Maar ook als appelsap, van vruchten uit eigen tuin, ontstaat een intense smaakbeleving.

Wie een kruiwagen verse en gezonde appels heeft uit eigen boomgaard, kan deze tijdens de markt laten persen in de mobile appelpers. Wel vooraf plek reserveren bij de marktmeester! Vol is vol! De kosten zijn 1 euro per liter appelsap.

Tijdens de markt van 1 oktober zullen 2 gelukkige winnaars van de loterij een streektas ontvangen, rijk gevuld met streekproducten. Bovendien gaan we door met de verloting: iedereen die streekproducten koopt, ontvangt een lot. Na afloop van de markt zullen weer 2 loten getrokken worden en tijdens de markt van 5 november worden de tassen uitgereikt. Weer een reden om de mooiste boerenmarkt van Twente te bezoeken.

Streekmarkt Twente, zaterdag 1 oktober, van 9.00 tot 15.00 uur, hartje stad Delden.