Streekmarkt Twente

Voorgerechten, hoofdgerechten, zoetigheden, desserts en andere lekkernijen. Vlees, vis en vegetarisch. Alles voor een compleet kerstmenu en een heerlijke sinterklaasavond, vind je op zaterdag 1 december op de Streekmarkt Twente in Delden, van 9.00 tot 15.00 uur.

December staat in het teken van samen zijn, samen koken en natuurlijk …samen eten. We brengen extra tijd door met elkaar en gaan uitgebreid in de keuken aan de slag. We willen echt uitpakken en familie en vrienden verrassen met gerechten die niet alleen ontzettend lekker zijn maar er ook nog spectaculair uitzien. Maar hoe doe je dat als je geen volleerd chef-kok bent?

Allereerst is het van het allergrootst belang dat je de puurste en smakelijkste ingrediënten gebruikt. Je kiest dan al gauw voor echte streekproducten, hoe aanlokkelijk exotische producten ook kunnen zijn. Eten uit de eigen regio is voor steeds meer mensen de eerste keuze. Je weet wat je eet en hoe het geproduceerd is. Bovendien geniet je van de pure smaak.

Op de streekmarkt kun je kiezen uit een heel ruim aanbod van echte streekproducten met een smakelijk verhaal. Producenten geven gratis tips over de bereiding en laten je bovendien allerlei heerlijkheden proeven.

Ben je op zoek naar authentieke gerechten in een eigentijds jasje? Weet je nog niet wat je moet koken of hoe je het moet bereiden? Ter gelegenheid van het komende 10 jarig bestaan van de Streekmarkt Twente is een kookboek samengesteld dat tijdens de markt van 1 december verkocht zal gaan worden.  Feestprijs: 12,95 euro. Uitdagende recepten, prachtige foto’s en een sfeervol verhaal. Iets voor in de schoen of onder de boom?

Dit boek is ook te verkrijgen bij de Read Shop, Geef en Beleef in Delden en de VVV’s in de Hof van Twente.

Tijdens de markt van 1 december zullen proef-pieten alle gasten op de markt verwennen met pepernoten of een hartig hapje. Bovendien is de Sint incognito aanwezig en zal samen met de pieten je aankopen op de markt tot een mooi cadeau weten om te toveren. Een echte inpak-service. Er is een speciale pakjes-tafel voor ingericht waar ook het kookboek te koop zal zijn. Wat te denken van het kookboek, enkele streekproducten en een zakje met munten van de streekmarkt? Streekmarkt-munten zijn het hele jaar door te gebruiken! Wie zou dat niet als cadeau willen ontvangen?

December, de mooiste feestmaand, begint op de Streekmarkt Twente.

Zaterdag 1 december, Streekmarkt Twente, van 9.00 tot 15.00 uur.