Nog nooit waren zoveel boeren met hun tractor op weg naar Den Haag. Nog nooit was en is de actiebereidheid van de boeren zo groot als nu om opnieuw hun ontevredenheid over onduidelijke wetgeving en gevoel van miskenning uit te dragen. Eventueel weer opnieuw protesteren bij de minister voor de deur. Tijden van Hanna van Hendrik worden weer actueel.

Boeren ontvangen een zeer gering bedrag voor hun mooie producten. Veel wordt uit het verre buitenland ingevoerd, deels ook nog onder veel gunstiger voorwaarden. Er is grote onduidelijkheid over wetgeving in Nederland en omringende landen. Er is duidelijk sprake van bevoogding. Boeren willen hun echte verhaal en zorgen kwijt.

De Streekmarkt Twente biedt al meer dan tien jaar een passend podium aan boeren en andere producenten om hun mooie producten te etaleren. Hier kunnen ze hun ware verhaal vertellen, hier wordt een reële prijs betaald voor hun pure en met zoveel zorg bereide producten. Hier bepaalt niet de groothandel wat de waarde is van het product maar de wisselwerking tussen producent en consument. De consument ziet waar het product vandaan komt en hoort hoe het geproduceerd is en is daarom bereid een prijs te betalen die passend is. Boeren gaan al te lang gebukt onder de dictatuur van grootwinkelbedrijven en onduidelijke wetgeving.

Willen we de boeren echt helpen dan moeten we bereid zijn een reële prijs te betalen voor hun producten en niet alles aan Den Haag overlaten. Woekerprijzen zijn voor niemand gunstig. Wees trots op onze boeren en kom daarom naar de maandelijkse Streekmarkt Twente in Delden. Elke bijdrage helpt. We kunnen de boeren daar helpen door naar hun verhaal te luisteren en hun producten te kopen.

Naast de maandelijkse verloting van 2 rijk gevulde streektassen, zullen we tijdens de markt van 2 november, als speciale actie, 5 zakjes met streekmarktmunten verloten, elk met een waarde van 20 euro. Kunnen nog meer bezoekers kennis maken met de pure producten. We weten zeker dat ze vaste klant zullen worden. Daarnaast zullen producenten tijdens deze markt in boerenkiel verschijnen en zullen borden geplaatst worden met de tekst: “Wees loyaal, eet lokaal”.

Ook nieuwe streekproducenten zijn welkom om het draagvlak te vergroten en het aanbod van streekproducten uit te breiden.

Een van de bestuursleden van de Streekmarkt Twente, Rob Kleinsman uit Bentelo, is ook met zijn tractor naar Den Haag geweest. Graag vertelt hij zijn ervaringen.

Tel.: 06-22693602