Streekmarkt Twente.

In 2019 vierden Jan en Betsie Keuper in Hengevelde het 40-jarig jubileum van hun kaasboerderij, een van de oudste in Twente. Een echt familiebedrijf, met veel kennis en liefde voor het vak. De ambachtelijke boerenkaas en andere zuivelproducten worden gemaakt van de melk van eigen koeien. Heerlijke boerenkaas met brandnetel, knoflook of komijn, natuurlijk ook naturel. Maar ook boter, yoghurt, kwark en karnemelk: op de manier en met de smaak van vroeger.

Elke dag begint steevast met een boterham met kaas, eigen jong belegen. Daarna gaan de witte jassen aan, de haarnetjes op en veranderen Jan, Betsie en broer Geert in zowat volleerde laboranten. Dan begint het dagelijkse kazen. Tussen droogrekken met rijen 12-kilo-kazen worden kazen, net uit het pekel bad, geëtiketteerd met het Keuperslogo, een zwart-bonte koe. Daarna moeten ze rijpen. Filosofie van Jan: Wat jong is, wordt vanzelf oud!” Tip van Jan: bewaar een stuk kaas op 14 graden en niet in de koelkast.

Vanaf 2009 verbouwen ze op hun  boerderij ook een voor hen nieuw soort graan: tweekoorngraan. Dit wordt ambachtelijk gemalen tot meel waarvan pasta wordt gemaakt. Ook gebruiken ze spelt, een oud Nederlands gewas voor het maken van elleboogjes, knietjes, spaghetti en andere pasta producten. Keuper pasta is een Erkend Streekproduct, met gegarandeerde herkomst en toegevoegde waarde in de streek. Voor al hun producten geldt: heerlijk en eerlijk in Twente.

Elke eerste zaterdag van de maand staat Jan Keuper op de Streekmarkt in Delden, al meer dan 10 jaar lang! Zaterdag 1 februari is hij daarom de producent van de maand. Kom naar de streekmarkt, luister naar zijn boeiende verhaal, proef het pure product en profiteer van de speciale streekmarktaanbieding:………………

STREEKMARKT  TWENTE, zaterdag 1 februari, van 9.00 tot 15.00 uur.