KOOKBOEK  STREEKMARKT  TWENTE

ambacht, pure smaak, culinair genieten

 

Op weg naar het tweede lustrum van de Streekmarkt Twente. Een markt met alleen pure en authentieke Twentse producten. Eerlijke producten die met liefde en passie zijn gekweekt, geteeld en gemaakt. Rechtstreeks van de Twentse groond, zo uit de stal of uit de wei.

Met al deze ambachtelijke producten zijn talrijke bijzondere en smaakvolle gerechten te bereiden. Twentse smaakmakers met de smaak van vroeger, in een eigentijds jasje. In het kookboek Streekmarkt Twente is een selectie gemaakt waarmee je veel gasten aan tafel ongetwijfeld zult verrassen. Je vindt er Twentse humkessoep, klapstuk en aardappelsoep maar ook reerug, wagyu-entrecote en rilette van piepkuiken met krentenwegge. Ook de brownie met la Française bosbessen is een uitdaging. Heerlijk voor de feestdagen. Samen genieten van de Twentse streektafel.

Met dit kookboek willen we bovendien een bijdrage leveren aan het behoud van een stukje Twentse eetcultuur. De Twentse bodem is vanouds weinig vruchtbaar, landbouw bedrijven betekende ondernemen, pionieren en creatief zijn. De Twentenaar is van nature niet echt zelfverzekerd en wil daarom altijd vakwerk leveren. Echte kwaliteit, met een (te) bescheiden uitstraling. Dat proef je op de Streekmarkt Twente en dat vind je terug in de gerechten in het kookboek, gemaakt van regionale producten. Bovendien zijn het producten met een verhaal dat door de producenten op de markt graag verteld wil (blijven) worden. Zij weten waar het vandaan komt, wat het dier gegeten heeft en hoe het verzorgd is. Een duurzame en veilige voedselproductie.

Ook over tien jaar willen we nog graag kunnen koken, met het beste van Twentse bodem.

Het kookboek Streekmarkt Twente is vanaf 30 november te verkrijgen bij de Readshop en Geef en Beleef in Delden, bij de VVV’s in de Hof van Twente en tijdens de streekmarkt van 1 december. Het is een eenmalige, gelimiteerde uitgave. Vooraf reserveren lijkt zinvol. Veel kookplezier.