Streekmarkt Twente, zaterdag 6 april

 

Wie ooit in Parijs is geweest, zal zeker het Place du Tertre hebben bezocht, het bruisende kunstenaarsplein in Parijs, het voormalige dorpsplein van Montmartre. Hier vind je, naast heel gezellige terrasjes, allerlei kunstenaars met hun schildersezels op straat. Het is een bruisend plein waar je ook een portrettekening of zelfs een karikatuur van jezelf kunt laten maken. Een toeristische trekpleister met een authentieke sfeer.

Op zaterdag 6 april bestaat de Streekmarkt Twente 10 jaar. Al tien jaar verandert elke eerste zaterdag van de maand het idyllische pleintje bij de Oude Blasius in een Frans aandoend marktplein, met meer dan 30 lokale streekproducenten. Elke producent met eigen authentieke producten, met zorg bereid en met een eigen verhaal.

Ook hier heerlijke proeverijen van culinair hoog niveau.

Omdat beide pleintjes dezelfde sferen oproepen en we dit graag vast willen laten leggen ter gelegenheid van het jubileum, nodigen we  alle amateurkunstenaars uit om zaterdag 6 april op het plein in Delden een mooi plekje te zoeken, met schildersezel. Beschouw het als een uitdaging om de sfeer van de Streekmarkt Twente op dit prachtige pleintje vast te leggen op het doek.

Natuurlijk zal een bekwame jury de 3 mooiste kunstwerken selecteren en de kunstenaars enkele heerlijke streekproducten overhandigen, maar het gaat vooral om het beleven van Montmartre in Delden.

We gaan ervan uit dat velen deze uitdaging aan durven gaan. We laten ons graag verrassen!

Streekmarkt Twente, zaterdag 6 april, van 9.00 tot 15.00 uur

Streekmarkt in Delden, olieverfschilderij van Geesje Kuit