STREEKMARKT  TWENTE
Nazomeren in Delden

Niet vaak waren er zoveel toeristen in Twente. Niet vaak hebben zoveel mensen kunnen ervaren hoe relaxed het leven in Twente kan zijn onder het motto: heanig an, niet stressen!

Als tijd het kostbaarste bezit is, dan is Twente de rijkste regio. Niet voor niets komen elke eerste zaterdag van de maand zoveel mensen naar de Streekmarkt Twente in het centrum van Delden. Hier bieden meer dan 30 streekproducenten hun ambachtelijke producten aan, altijd met een mooi verhaal. Hier kun je in alle rust, op gepaste afstand, de ingredi├źnten verzamelen voor een overheerlijke Twentse feestmaaltijd, altijd vol pure smaken en supergezond. Hier kun je ook beginnen aan een mooi dagje Delden met veelsoortige winkels, uitgebreide wandelmogelijkheden en natuurlijk gezellige terrassen. Hier blijf je het echte zomergevoel nog heel lang vasthouden.

Zaterdag 5 september verkoopt chefkok Lucas rauwmelkse schapenkaas met natuurkorst van Erve van Marle. Op deze stadsboerderij worden melkschapen op een zo natuurlijk mogelijke wijze gehouden. Lucas helpt als vrijwilliger mee bij de bereiding van deze unieke kaas. De schapenkaas is mild en romig van smaak, uitermate gezond en niet te vergelijken met andere kaassoorten. Als de kaas langer wordt gerijpt, is de smaak typerend schaapachtig en wordt zeer gewaardeerd door liefhebbers van karaktervolle kaas. Een echt streekproduct. Een welkome aanvulling op iedere kaasplank of als voor- of nagerecht met een peer of ander fruit.

Doe een dagje Delden! Lekker nazomeren!

Streekmarkt Twente, zaterdag 5 september, van 9.00 tot 15.00 uur.