op de

          STREEKMARKT  TWENTE

 

De lente is culinair gezien een van de mooiste seizoenen waar velen naar uitzien. Dag knollen en kool, we gaan genieten van jonge seizoensgroenten. Ook jong vlees als lam, kalf en piepkuiken gaan we weer gebruiken in de keuken en op de BBQ. Jong is bijna synoniem met fris, vers en energiek. En dat willen we!

Wat we ook willen zijn producten die puur en natuurlijk zijn. Geen geforceerde teelt. De natuur moet het werk doen. Niet voor niets zegt Gerrit Slaghekke die weer met zijn verse asperges op de markt staat: “Waardeer wat moeder aarde geeft, wanneer ze het geeft”!

We kunnen het hele jaar door aardbeien eten omdat ze in een kas worden verbouwd maar als ze vergeleken worden met de echte aardbei, zo van de koude grond, is het verschil in smaak heel erg groot. Dat geldt ook voor asperges en andere groentesoorten. Elk seizoen heeft zijn eigen smaak en beleving en dat vind je op de Streekmarkt Twente.

Zaterdag 4 mei zullen 10 winnaars van de jubileum-streektassen een tas met heerlijke streekproducten ontvangen uit handen van Nicole Efftink, voorzitter van de DOV. Het 10-jarig jubileum was een echt feest, mede dankzij de producenten, vrijwilligers en sponsoren.

We blijven er elke eerste zaterdag van de maand een feest van maken in Delden!

Doe een dagje Delden. Bezoek de Streekmarkt Twente.

Streekmarkt Twente, zaterdag 4 mei, van 9.00 tot 15.00 uur. Centrum Delden.