Op zaterdag 2 november as. staat het centrum van Delden weer in het teken van de Streekmarkt. Op deze markt vindt u het beste uit de regio.
Van vers gebakken brood, honing, cider en ambachtelijke vleeswaren.
Bijvoorbeeld het nagelholt van Erve Nijhuis uit Oele.

Gemaakt volgens eeuwenoud recept van de Blond d’Aquitaine.
Mag eigenlijk niet ontbreken op een mooie borrelplank. Ook heerlijk in een voorgerecht.

Ook een proeverij van pompoencake en pompoen quiche vindt u in de Proefkraam.
Neemt u dan een biologische pompoen mee van Vreebroek.

In deze groentekraam vindt een groot assortiment aan herfstgroenten.
Laat je inspireren door het vakmanschap van de verschillende producenten.

De Streekmarkt is niet alleen voor fijnproevers, maar ook  een gezellige ontmoetingsplek. Loop langs de kraampjes.
Geniet deze zaterdag in de ochtend van live muziek en een warme 0% glühwein (zie recept met appelsap van Old Blank)in de Proefkraam.

Iedereen is van harte welkom. Zet het in de agenda, kom langs en beleef mooi moment van gezelligheid.
Iedere eerste zaterdag van de maand in het centrum van Delden. Van 09.00-15.00.

Dit heb je nodig voor alcoholvrije glühwein (8 pers)
– 1,5 ltr appelsap van Old Blank (troebel)
5 cm geschilde gemberwortel
– Schil van 1 citroen, dun alleen het gele
– 1-2 stuks steranijs
– 3-4 kruidnagels
– 1 kaneelstokje
-5 kardemompeulen.

Doe alle ingrediënten in een grote pan en verwarm heel langzaam. Het mag niet koken.
Laat minimaal een half uur trekken.
Schep het dan in een mooi glas en genieten maar.