op de Streekmarkt Twente

 

De mooiste koninginnen komen uit Twente! Misschien dat daarom Willem Alexander bij zijn laatste bezoek aan Twente adviseerde: Houd Twente zoals het is.

Streekmarkt Twente in Delden zet elke 1e zaterdag van de maand het advies van onze koning om in concrete daden. Producten die het authentieke van de streek tonen en de meest pure smaak bevatten, worden door meer dan 30 streekproducenten aangeboden op het schilderachtige marktpleintje bij de oude Blasiuskerk.

Op zaterdag 3 december wordt extra aandacht gevraagd voor twee speciale smaakmakers: honing van Gerrit Exterkate en mosterd van Antonia. Beide producten zijn onmisbaar in talloze dressings en marinades, zeker tijdens de feestdagen en ze hebben grote invloed op de smaakbeleving van het totale gerecht. Maar wat is er dan ook natuurlijk dan echte honing met zijn specifieke smaak, afkomstig van de meest verschillende soorten onbespoten bloemen in Twente? Het is het rijkste dat de natuur te bieden heeft. Heel belangrijk hierbij zijn de zachtaardige bijenkoninginnen uit Twente met nog echte haaldrift. Gerrit Exterkate biedt op de markt de meest verrassendste soorten en smaakcombinaties aan zoals: heide raathoning, vossenbes honing en blauwe bessen.

Ook de mosterd is een smaakbepalend natuurproduct. Zelfs Abraham, op zoektocht naar takkenbossen, mutsaards, kwam met mosterd terug! Of je nu op de brandstapel terecht komt of ingesmeerd met mosterd in de kookpot…uiteindelijk is de mosterd niet meer weg te denken uit de keuken. Zelfs de oude Grieken en Romeinen waren met mosterd vertrouwd. Maar wil je nu weten waar je de echte mosterd haalt?

Kom naar de Streekmarkt Twente in Delden, zaterdag 3 december, van 9.00 tot 15.00 uur.

Hier beleef je wat Twente zo uniek maakt.