Wild, waar ging het in oorsprong ook al weer om? Om vlees voor de pot, bont en leer voor kleding en schoeisel, hoorns en botten voor gereedschap en veren voor slaapgenot.  Sinds de hoofdzakelijk planten en vruchten etende mensaap zo’n twee miljoen jaren geleden rechtop ging lopen, zag de aapmens zijn menu graag uitgebreid met eiwitrijk voedsel en zette hij met veel plezier zijn tanden in een stukje vlees. En wat voor vlees: wild!

Wild is het ultieme “scharrelvlees “ dat past in de trend om te kiezen voor gezond en duurzaam voedsel. Het wild heeft in de vrije natuur zelf het kostje bij elkaar gescharreld waardoor we ook nu nog verzekerd zijn van mals vlees met een pure smaak. Steeds meer mensen eten daarom wild waarbij ze de voorkeur geven aan een stukje puur scharrelvlees uit de vrije natuur, boven een product uit de intensieve veehouderij. Mede daardoor is er ook zoveel belangstelling voor puur vlees van lokale boeren uit Twente die nog met erg veel zorg en liefde hun vee, zowel varkens als koeien, in natuurlijke omstandigheden laten opgroeien waardoor hun producten door veel sterrenkoks gebruikt worden. U kunt het proeven op de streekmarkt!

Eigenlijk is er het hele jaar door vers Nederlands wild verkrijgbaar. Niet alle soorten tegelijk, want iedere soort heeft zijn eigen jachttijd. In het begin van het jaar is er reegeitenvlees, midden in mei gevolgd door reebok. Liefhebbers van wildzwijn kunnen begin augustus hun messen slijpen. Half augustus vliegen de eerste wilde eenden binnen. Het hele jaar door is er hertenvlees en in het laatste kwartaal van het jaar fazant en haas. Liefhebbers van wild weten het al lang: met een bezoekje aan de Streekmarkt Twente doe je je smaakpapillen een groot plezier. Wild op tafel is een belevenis op zich, al hoeft de bereiding niet eens zo ingewikkeld te zijn. Vooral een combinatie met ‘aardse “smaken en frisse accenten zijn aan te raden. Sterrenkok Lucas kiest voor konijn met bier en pruimen en gestoofde haas in lijsterbesgelei en vlierbessenwijn.

Op zaterdag 7 november zal de Twentse Jagersclub weer aanwezig zijn met wild uit de regio. Jan Visschedijk zal u verrassen met de heerlijkste wildpeper, wildzwijnsworst, reebief en vele andere heerlijkheden, zo uit de natuur. Hier kunt u al een begin maken met de voorbereiding voor de komende feestmaand. Dit wordt puur genieten. Ook zal hij u graag advies geven over de bereiding van wildgerechten en kunt u al bestellingen bij hem plaatsen. Als je hier niet wild van wordt?

Wilt u proeven wat Twente zo uniek maakt? Kom dan zaterdag 7 november naar de Streekmarkt Twente in Delden!