op de Streekmarkt Twente

 

Ree, hert, fazant, haas, maar ook ….kip, lam varken en rund zijn de hofleveranciers van het meest ultieme scharrelvlees op de Streekmarkt Twente. Ze lopen bijna het hele jaar door buiten in de meest natuurlijke omstandigheden waardoor ze in eigen tempo kunnen opgroeien, zonder stress, en dat proef je. Het is vlees met een achtergrond en een eigen verhaal dat door de streekproducenten op de streekmarkt graag verteld wordt.

De herfst, culinair gezien de mooiste tijd van het jaar, leent zich bij uitstek voor het bereiden van smaakvolle gerechten met dit scharrelvlees. Hartige salades maken in dit seizoen plaats voor stoofschotels, stamppotten, quiches en wintergroenten en deze smaken niet zonder dit pure vlees.

Voor de echte liefhebber is er natuurlijk wild: het puurste scharrelvlees. Geen toevoegingen en geen poespas, dat is de kracht van wild. Je kunt er veel bij doen maar je moet er niet veel mee doen! Combineer het gerecht met een simpele garnituur en gebruik producten uit de nabije omgeving. Paddenstoelen, cranberry’s, jeneverbessen en tamme kastanjes zijn door hun aardse en friszure smaken uitstekende begeleiders van wild. Maar ook de traditionele bijgerechten als aardappelpuree en stoofpeertjes doen het goed. Zorg wel dat je echt wild koopt en niet een fabrieksproduct met een wildstempel. In november en december staat de Twentse Jagersclub weer op de streekmarkt met vers wild uit de regio, wildproducten en natuurlijk de voortreffelijke hazenpeper. Een echte aanrader!

Twente wordt vaak het landgoed van Nederland genoemd. Er heerst rust en het landschap nodigt uit tot een heerlijke wandeling met als besluit een goed glas wijn bij het open vuur. Daar werden vroeger producten gegeten zo van het eigen erf, passend bij het seizoen, zoals stip-in-de-pan, humpkessoep, deurpot zoerkoal en brummeljam. Je zult deze nu niet vinden op de Streekmarkt Twente in Delden maar wel dezelfde soort authentieke sfeer en pure producten die kenmerkend zijn voor het echte Twente.

Wil je weten wat Twente zo uniek maakt? Kom naar de Streekmarkt Twente op zaterdag 5 november in Delden, van 9.00 tot 15.00 uur.