op de Streekmarkt Twente

Aardbeien worden niet voor niets zomerkoninkjes genoemd. Ze zijn caloriearm, bevatten heel veel gezonde stoffen maar bovenal: ze zijn gewoon lekker! Althans, dat is de bedoeling. Soms zien ze er erg mooi glimmend uit, maar smaken ze niet zoals we ons dat voorstellen.

Veel aardbeienplanten moeten te veel kilo’s produceren en aardbeien leveren die er mooi uit zien en heel lang bewaard kunnen worden. Prima, tot je ze proeft!

Bij fruitboerderij Oold Bleank worden nog pure aardbeien geteeld die echt naar aardbei smaken. De plant groeit wat langzamer en levert minder aardbeien maar het resultaat is geweldig: gezonder en beter van smaak kan haast niet! Je kunt ze van verre ruiken en ze zijn super lekker. Dit is echt fruit van dichtbij en hoeft niet gedurende het transport te rijpen. Tijdens de streekmarkt van 3 juni kunt u ze proeven en …kopen!

Cynthia Sanderink zal met deze aardbeien overheerlijke aardbeientaart bakken, heerlijk bij een vers gezet kopje koffie op de markt of om mee te nemen. Bovendien maakt Annie van ‘t Loaboerke echt ambachtelijk aardbeienijs! Dat is sfeervol genieten van pure streekproducten! Vergeet niet om ook asperges van Slaghekke mee te nemen!

Beleef de smaak van Twente op de Streekmarkt Twente. Zaterdag 3 juni, van 9.00 tot 15.00 uur. Centrum Delden.