op de Streekmarkt Twente

 

Zalige tapenades, gezonde spreads, kleurrijke, verrassende dips en bijzondere confituren. Verrukkelijke gemberspread gemengd met citrusfruit, zalig op een stukje goede oude kaas maar ook perfect passend bij sushi. Gember is gezond, velen drinken gemberthee, eten gemberbolletjes. Caatjes Lekkernijen op de Streekmarkt Twente maken het leven weer wat gemakkelijker en bourgondischer. Ze laat iedereen weer genieten van pure smaken, zonder overbodige, onnatuurlijke toevoegingen, met zo veel mogelijk ingrediënten uit eigen(of andermans) tuin. Ze laat u graag proeven op de streekmarkt van 7 juli in het mooie Delden.

Andere smaakvolle combinatie zijn te maken met producten van Culibes. Gerd en Netty toveren sinds 2013 de bloesems en vlierbessen om tot (h)eerlijke culinaire smaakmakers in een kleinschalig ambachtelijk productieproces. Ze maken een scala aan producten, van traditionele siropen tot hedendaagse bakmix en bonbons. Het is volop zomers genieten van de verfrissende eigenschappen van bloesemsiroop, -limonade en –thee. In diverse cocktails (bv. de HUGO) speelt de vlierbloesem een bepalende rol. De vlier is al eeuwenlang een vriend van de mens met smaak.

Zoekt u een pikantere smaakmaker, dan is de mosterd van Antonia een goede keuze. Vroeger kauwde men mosterd tegen kiespijn of gebruikte men een smeersel van mosterdzaden en druivensap tegen allerlei kwalen. Nu wordt mosterd bij veel gerechten gebruikt als smaakmaker. Het helpt kool te verteren (niet als mosterd na de maaltijd!) en geeft pit aan veel gerechten. In combinatie met een zoete tegenhanger als honing doet mosterd het goed als dressing bij salades.

Ontdek de smaakmakers van Twente op de Streekmarkt Twente.

Zaterdag 7 juli, van 9.00 tot 15.00 uur, centrum Delden.