Wat is er lekkerder dan na een heerlijke winterwandeling rond het haardvuur te kruipen en te genieten van Twentse winterkost: boerenkool met echte boeren-rookworst, hutspot met klapstuk, humkessoep of erwtensoep, spruitjes met draadjesvlees of een plakje baklever met appel? Tijd voor echte stamppot en maaltijdsoep. Lekker lang sudderen, lekker lang genieten!

Onze kok Lucas adviseert speltpasta van Jan Keuper met pesto van boerenkool, serveren met walnoten, gedroogde peertjes en geroosterde knolselderij. Geef de knolselderij bij het serveren nog een caramelachtig laagje met honing. Een culinaire uitdaging!

Tijdens de markt van 4 december maakt Lucas overheerlijke Twentse wintersoep, in een heksenketel aan een driepoot. Iedereen mag proeven!

Vanwege de corona zal de markt rondom afgesloten worden. De in-/uitgang van de streekmarkt is bij de pomp aan de Langestraat. Daar vindt ook de coronatoegangscontrole plaats.

Als iedereen zich aan de vastgestelde regels houdt, zoals bv. 1 ½ meter afstand, wordt het toch weer een gezellige decembermarkt!

Geniet ook in december van de unieke smaak van Twente!

STREEKMARKT TWENTE, zaterdag 4 december, van 9.00 tot 15.00 uur. Centrum Delden.