Streekmarkt Twente

Een robuuste driepoot met een ijzeren ketel, een knapperend vuurtje en heel veel pure ingrediënten voor een overheerlijke wildsoep. Midden in de bossen van Twickel na een stoere wandeling. Soep is het meest gastvrije gerecht op aarde: een kop soep om je handen aan te warmen en samen te genieten. Ideaal om na de feestmaaltijden met een groep vrienden samen na te praten.

Soep kan (bijna) altijd, op ieder uur van de dag gegeten worden. Soep is een comfort food. Een kop soep bij griep of verkoudheid doet wonderen. Je kunt er extra kruiden in doen die je helpen beter te worden zoals salie en tijm of een extra pepertje of een paar plakjes gember. Het is het perfecte medicijn voor een sombere dag.

Probeer eens humkessoep, een nostalgische maaltijdsoep, die vooral in het oosten van het land wordt gegeten. Gemaakt van “humkes”, stukjes snijbonen van 2 tot 3 cm. lang, en gevuld met verse worst, spek of hertebief van De Lavei. Een aanrader is ook aardappelsoep met spek en buffelbrie of bouillon met Zuuver kip en shiitakes. Een echte gevulde erwtensoep is ook altijd een verwennerij. Voorwaarde is natuurlijk wel: gebruik pure ingrediënten! Geen gedoe met blikjes, zakjes of complete pakketten. Maak zelf een keuze op de Streekmarkt Twente.

Chef-kok Lucas maakt heel speciale soepen: uiensoep met kaas, winterminestrone en Twentse ossenstaartbouillon. Lekker met eigengemaakte boeren paté. U mag natuurlijk proeven!

De Streekmarkt is feestelijk verlicht, dus dat wordt extra genieten.

STREEKMARKT  TWENTE, zaterdag 4 januari, van 9.00 tot 15.00 uur

In het centrum van het mooie Delden.