Streekmarkt Twente

In het najaar, wanneer de bladeren vallen, de dagen korter worden en binnen de open haard aangaat, wrijft menig wildliefhebber zich in de handen. Het wildseizoen wordt weer geopend. Wordt genieten van het meest pure scharrelvlees.

Twente kent een rijke traditie als het gaat om wild. De natuur in deze regio maakt het tot een aantrekkelijk leefgebied voor uiteenlopende soorten wild. Denk daarbij aan grofwild zoals wilde zwijnen en herten en aan kleinwild als gevogelte en hazen. Zowel grof- als kleinwild voelt zich hier thuis vanwege het afwisselende landschap.

Wild is caloriearm en rijk aan eiwitten en ijzer. Van alle soorten vlees heeft wild de minste impact op het milieu. Het is een duurzaam en diervriendelijk product. Een dier dat in het wild leeft, heeft altijd voldoende beweging gehad. Hierdoor is het een uitmuntend scharrelproduct. Doordat het dier zijn eigen voedsel zoekt, selecteert het zelf. Zo brengt het zijn eigen vlees op smaak. Een boskonijn smaakt anders dan een duinkonijn en een fazant uit het bietenveld is lichter van kleur dan een soortgenoot die veel bessen heeft gegeten.

Maar voor het bereiden van alle soorten wild geldt: het is culinaire topsport. Het allerbelangrijkst is daarbij: laat het wild in zijn waarde dan komt de echte smaak tevoorschijn. Dan wordt het puur genieten! Dat wordt Twente op je bord.

Op de Streekmarkt Twente van zaterdag 2 november is Jan Visschedijk, van de Twentse Jagersclub, weer aanwezig met allerlei soorten wild en wildproducten, natuurlijk uit eigen keuken. Hij kan precies vertellen waar het wild vandaan komt en aanwijzingen geven over een smaakvolle bereiding ervan. Ook de Lavei staat er, met eigen hertenvlees.

Vergeet natuurlijk ook niet de smaakmakers voor de bereiding zoals: chutney, honing, mosterd, jam en natuurlijk bier en wijn. Sterrenkok Lucas maakt wederom de mooiste gerechten en als extra: Julie Williams met pompoensoep, carrotcake en diverse pies. Wordt weer smullen.

Voor alle producten op de markt geldt dat ze uit eigen streek komen en dat we met zijn allen, producenten en consumenten, ervoor kunnen zorgen dat we nog lang kunnen genieten van al het mooie van Twentse groond. Om de producenten extra te ondersteunen, wordt tijdens de markt een speciale actie gehouden.  Onder het motto Wees loyaal, eet lokaal wordt een extra verloting gehouden van 5 zakjes met streekmarktmunten van elk 20 euro. De maandelijkse verloting van 2 rijk gevulde streektassen gaat natuurlijk gewoon door. Kunnen nog meer bezoekers genieten van echte streekproducten.

STREEKMARKT  TWENTE, zaterdag 2 november, van 9.00 tot 15.00 uur.

Samen houden we Twente uniek!