op de Streekmarkt Twente

 

Het is winter en dat schreeuwt om een stoofpotje met paddenstoelen, wortel en spekkies, urenlang gesudderd op laag vuur of in de oven. Wintergeur verspreidt zich door het huis, we sluiten wind en regen buiten en verheugen ons op wat komen gaat.

Het wordt koud, echt koud! We duiken onder het vriespunt en er valt misschien een pak sneeuw. Bereid je dan goed voor en haal alle ingrediënten in huis voor een stevige stoofpot. Een lekkerder opwarmer na een sneeuwballengevecht, een goede boswandeling of misschien wel een rondje schaatsen, kunnen we ons niet bedenken. Een stoere stoofpot, daar kan geen weer tegenop!

Het geheim van een perfecte stoofpot is een combinatie van goed scharrelvlees en winter- groenten, zo van het land: lekkerder, groener en mooier! Te denken valt aan aardperen, boerenkool, knolselderij, prei, bieten, witlof, schorseneren en kolen. Er is geen betere plek in de regio te vinden dan de Streekmarkt Twente om deze ingrediënten te verzamelen!

Puur, eerlijk en smaakvol zijn de woorden voor culinair Twente en dat vind je in de streekproducten terug. Zeker ook in de winter, het seizoen vol krachtige en robuuste gerechten en dranken. Een lokaal bokbiertje van Pauw mag dan ook zeker niet ontbreken. Wat kan een (h)eerlijk portie winterkost op een ijskoude dag voortreffelijk smaken!

Het fraaie Twentse coulisselandschap is in de winter misschien wel op haar mooist, zeker in de Hof van Twente. Hier vind je alle ingrediënten voor een ontspannen, culinair verblijf. Stel je eigen wintermenu samen met advies en recepten van de producenten van de enig echte boerenmarkt in de regio. Beleef waarom Twente zo uniek is.

Streekmarkt Twente, zaterdag 6 januari, van 9.00 tot 15.00 uur, centrum Delden.