op de Streekmarkt Twente

 Twentse asperges zijn niet in de winkel te koop, je moet ze zelf gaan halen bij de aspergeteler of op de Streekmarkt Twente en daardoor zijn ze knispervers. Wrijf de asperges licht tegen elkaar, klinkt er een schurend geluid als van piepschuim…dan zijn ze echt vers!

Volgens een recent onderzoek komen de beste asperges van Slaghekke in Bentelo. Het zijn uitsluitend natuurasperges die niet in een kas worden geteeld en ook niet worden geholpen met wat extra “bed-verwarming”. Ze zijn daardoor niet draderig en de natuurlijke smaak blijft volledig gehandhaafd. De verfijnde en subtiele smaak is sterk afhankelijk van de grondsoort en ze groeien daarom het best op zandgrond. De Fransen noemen ze liefkozend “ pointes d’amour”, vanwege de vorm, de zachtheid en vooral de uitzonderlijke smaak. Geniet van deze bijzondere delicatesse op de Streekmarkt Twente en de familie Slaghekke zal u graag tips geven voor een speciale bereiding van dit prachtig Twentse streekproduct.

Ze hebben zelfs een speciale verpakking ontwikkeld(niet vacuüm!) die ademt waardoor de smaak optimaal blijft. Ook hebben ze geweldige aspergesoep.

Wilt u zichzelf, of anderen, echt verwennen dan maakt u een passende combinatie met andere producten van de streekmarkt die samen een waar feestmaal opleveren!

Wat te denken van Twente wijn Solaris van wijngaard “Hof van Twente”? Een volle fruitige wijn van de vroeg rijpe solarisdruiven. Een droge wijn, vol van smaak en mooi rond in de mond als gevolg van afgebouwde zuren. Een mooie combinatie met asperges. En wat te denken van vers gerookte zalm, warme beenham of lamsvlees, roomboter en eieren, walnotenolie, speciale asperge bier van Pauw? Lekkerder kunnen we het niet maken, nu bent u zelf aan de beurt.

Wilt u proeven en ervaren wat de Streekmarkt Twente zo uniek maakt? Kom zaterdag 6 mei naar het idyllische Delden en verwen u zelf.

Streekmarkt Twente, elke eerste zaterdag van de maand, van 9.00 tot 15.00 uur.