op de Streekmarkt Twente in Delden

 

Iedere dag twee stuks fruit, want dat is gezond. Zacht fruit: boost voor je gezondheid!

Veel boeren hebben het zwaar, maar in de zachtfruitsector staan de seinen op groei, de consumptie van aardbeien, frambozen, blauwe bessen en bramen blijft maar stijgen. Maar waarom?

Klein zomerfruit, maar ook appels en peren, bevatten veel gezonde stoffen. Vitamine c is de bekendste, maar de telers schermen ook met de hoge gehaltes aan antioxidanten en foliumzuur. Geniet dus van deze vruchten zolang ze er zijn.

Fruit is het lekkerst als het rijp is geworden aan de plant. Dan is het suikergehalte het hoogst en het aroma het sterkst. Maar rijp fruit is zacht en kwetsbaar. Vandaar dat vruchten die verstuurd worden, onrijp geplukt op reis gaan. In Spanje zijn Spaanse aardbeien lekker, want rijp, bij ons niet. Datzelfde geldt voor veel geïmporteerd fruit. De zomer is daarom bij uitstek de periode dat we fruit van dichtbij hebben, geteeld in de volle grond en rijp geplukt. Waar kun je daarom beter genieten van het echte Twentse zomerfruit dan op de Streekmarkt Twente? Daar staan de telers zelf met hun vers geoogst fruit en vertellen graag hun eigen verhaal.

Beleef een dagje Hof van Twente en wandel door de prachtige bossen van Twickel, bewonder het historische stadje Delden en vooral….proef de rijke smaak van pure streekproducten op de Streekmarkt Twente. Elke eerste zaterdag van de maand worden hier de lekkerste streekproducten aangeboden. Alles wat u koopt en proeft is van dichtbij, dus zo vers als maar kan. Scharrel zelf je maaltijd bij elkaar bij de vele kramen met streekproducten, luister naar een goed advies of prachtig verhaal. Geen zin in koken? Laat je verwennen op een van de vele terrassen of ga aan tafel in een van de restaurants en geniet van de echte smaken van Twente.

Wilt u ervaren wat Twente zo uniek maakt, kom dan naar de Streekmarkt Twente in Delden, zaterdag 6 augustus, van 9.00 tot 15.00 uur.