Lekker lang (Pinkster-)weekend, lekker uitgebreid borrelen! Heerlijk met vrienden en kennissen bijpraten en genieten zonder al te lang in de keuken te moeten staan.

Een uitgebreide, met zorg samengestelde borrelplank mag dan niet ontbreken. Laat je inspireren door tv-kok Hugo die elke week voor een ander thema of land kiest, zoals kipvleugeltjes met citroen uit Libanon, kaaspasteitjes uit Marokko, gegrilde courgettes met chili en munt uit Frankrijk of Indische gehaktballetjes. Ingrediënten zijn natuurlijk op de streekmarkt verkrijgbaar!

Maar ook onze eigen kok Lucas kan de mooiste en smaakvolste borrelplank samenstellen. Elke plank is een plaatje! Hij kiest voor de meest verrassende smaakcombinaties, zoals risottoballetjes met shiitakes en blauwe bessen, aspergehapjes en kleine saucijzenbroodjes met overheerlijke chutney. Hierbij is de juiste wijn-spijscombinatie erg belangrijk! Maar bier of bessensap is natuurlijk ook erg goed te combineren met een mooi stukje kaas, echte Twentse worst, nagelholt of pindakaas met dillesaus op ovenvers brood van Han of op een knapperig stokbrood van de Windlust molen.

Zaterdag 4 juni zal er een speciale “borrelplankkraam” staan met de allerlekkerste snacks om te proeven, tegen een geringe vergoeding. Alle producten verkrijgbaar op de streekmarkt!

Daag jezelf uit en ga voor iets meer dan de vertrouwde, maar o zo lekkere, bitterbal!

Doe een dagje Delden, bezoek de Streekmarkt Twente.

ZATERDAG 4 JUNI, STREEKMARKT TWENTE, van 9.00 tot 15.00 uur. Centrum Delden