Streekmarkt Twente

Je proeft het ambacht

Elke eerste zaterdag van de maand is het extra druk op het idyllische pleintje bij de Oude Blasiuskerk in het centrum van Delden. Van 9.00 tot 15.00 uur is er de Streekmarkt Twente, de oudste en bekendste van de regio. Het plekje roept de sfeer op van een Frans of Spaans stadje waar lokale boertjes hun producten verkopen en waar op de kleine terrasjes de lekkerste gerechtjes worden aangeboden, gemaakt van echte streekproducten.

Rechtstreeks van de bron

De behoefte aan ambachtelijk gemaakte, lekkere producten, rechtstreeks van de boer groeit. Op de Streekmarkt Twente staan producenten uit de regio met authentieke, pure, eerlijke en met veel kennis en ervaring gemaakte producten. Hier kun je zien, voelen, ruiken en ervaren wat het echte Twente is. Bovendien zijn het producten met een eigen verhaal. Elke producent wil dit graag op de markt persoonlijk vertellen en laat je graag proeven. Alle producten zijn op een kleinschalige wijze gemaakt.

Ontstaan

De Streekmarkt Twente is een initiatief van een aantal enthousiaste producenten en belangstellenden die daartoe de Stichting Streekmarkt Twente hebben opgezet.

Op 4 april 2009 was de eerste Streekmarkt Twente met een aanbod van groente, fruit, vlees vis, brood en zuivel. Stuk voor stuk vol van smaak, vers en met veel aandacht gemaakt. Ofschoon het assortiment producten sindsdien sterk is uitgebreid, is de filosofie hetzelfde gebleven: het zijn echt pure, regionale producten.

Streekmarkt Twente biedt heel bewust alleen foodproducten aan is met recht de mooiste boerenmarkt van het Oosten van Nederland.

Wil je proeven wat Twente zo uniek maakt? Laat je inspireren en kom naar de Streekmarkt Twente in Delden.

Kijk ook op www.uitzinnig.nl voor tips voor een dagje uit!