Armen en benen vol “schrammen”. Handen een en al dorens. Resultaat van een dagje brummels plukken langs wallen, sloten en kleine paadjes in het mooie Twenteland. En dan de wormen eruit in zout water en …jam maken. Volgens recept van oma. Heerlijk!

Misschien wel wat gemakkelijker om bij een Twentse bessenkwekerij bessen te plukken of daar kant en klare jam te kopen. Ook lekker, iets minder avontuurlijk, maar wel puur fruit!

Op de Streekmarkt Twente staan elke maand de echte Twentse bessen- en fruitkwekers met hun overheerlijke producten:

Bosbessenkwekerij La Française heeft puur-natuur-bessen, gekweekt zonder enige vorm van bestrijdingsmiddelen en met alleen organische meststoffen. Proef het pure sap en maak een keus uit de vele soorten jam.

Nye Eskes maakt heerlijke chutneys en jam van zacht fruit uit eigen gaard. Probeer de appel-hazelnoot eens op pannenkoek. Een ware verwennerij!

Oold Bleank nodigt iedereen uit de fruitsappen van eigen fruitboerderij te proberen, zoals appelsap met rode bes of kersen. Je zou het glaasje wijn bijna vergeten!

Laat u meevoeren in de magie van de vlier bij Culibes en geniet van de allerlekkerste producten van de vlierbes en vlierbloesem, van siroop tot thee.

Zelfs van voedingsknollen, de Yacon, wordt jam gemaakt en siroop. Een zeer speciaal streekproduct van de Boliviaanse Zonne-wortel, van Twentse groond.

Doe een dagje Delden en proef de smaak van Twente.
STREEKMARKT  TWENTE, zaterdag 4 september, van 9.00 tot 15.00 uur
Cramersweide, centrum Delden