GEZOND DE ZOMER IN

Elke dag een oester, een teentje knoflook, een handvol noten, veel extra fruit en …….een glas rode wijn, geheimen voor een lang en gezond leven? We weten het niet zeker. Wat we wel weten is dat gezonde voeding, voldoende beweging en minder stress belangrijke bijdragen leveren. Een bezoek aan de Streekmarkt Twente past daar uitstekend bij!

Met een heerlijke wandeling door de bossen van Twickel, een boeiend verhaal door producenten van de Streekmarkt Twente en een ruime keuze uit de puurste streekproducten wordt een prima basis gelegd voor een gezond en ontspannen weekend. En voor vele dagen daarna.

Op zaterdag 1 mei worden er weer asperges uit Bentelo aangeboden: het Nederlandse witte goud. Geniet ervan zolang het kan, ze zijn harstikke gezond en lekker! Asperges kun je het best zo snel mogelijk eten, dus: ’s morgens gestoken, ’s avonds op het bord. Slaghekke heeft een ruime keuze, geschild of ongeschild, en eigengemaakte aspergesoep.

Sterrenkok Lucas maakt asperge-quiche en hotdogs van asperges met hazelnootmayonaise. Heerlijk om mee te nemen!

Lokale seizoensgroenten smaken het lekkerst, zitten vol voedingsstoffen en zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Probeer ook eens raapstelen, radijs en tuinbonen. Zelfs het (dubbel)doppen kan een rustgevend klusje zijn.

Nieuw op de streekmarkt is de Veldhoevekip, duurzaam en 100% antibiotica vrij! Ze krijgen alle ruimte om te scharrelen en in alle rust op te groeien. Dat proef je, want een blije kip is een lekkere kip! Smaakvol vlees, waarvan je weet waar het vandaan komt, van Annet en Marc ten Velde uit Albergen.

Proef de smaak van Twente, blijf gezond!

STREEKMARKT  TWENTE, zaterdag 1 mei, van 9.00 uur tot 15.00 uur CRAMERSWEIDE, centrum DELDEN