Heerlijk om na een zinderende zomer weer te kunnen genieten van een regenbui.
Heerlijk om na vele zomerse salades jezelf te verwennen met een rijk gevulde stoof. Heerlijk om na een ontspannende wandeling door Twickel op de Streekmarkt Twente alle ingrediënten te kunnen vinden voor een smaakvol en puur herfstgerecht. Bovendien is het altijd erg gezellig om te luisteren naar de authentieke verhalen van de producenten. Ze weten waar ze over praten!

Zodra de herfst begonnen is, het leven zich weer meer binnen dan buiten afspeelt, komen de potten en pannen uit de kast. Oude recepten komen vaak weer te voorschijn, soms overgegaan van generatie op generatie. Wat kon oma ook al weer zo lekker koken? Draadjesvlees, sudderlappen, hachee met rode kool, griesmeelpudding met bessensap. Rode stoofpeertjes en appeltaart maar ook traditionele stamppotten als hutspot met klapstuk of gestampte zuurkool met boerenworst. Ook niet te vergeten de Twentse baklever!

Herfstrecepten lenen zich bij uitstek voor slow cooking waarbij al in de ochtenduren het huis zich vult met traditionele geuren van de sudderende stoofpotjes waarbij de speciale specerijen als kaneel, laurier en anijs alles ongelooflijk lekker maken. Je loopt de hele dag te watertanden!

Herfst is ook de tijd van taarten met vruchten en noten en ….pompoenen. Een zachte, romige pompoensoep bij het open vuur is pure verwennerij!

Veel is kant en klaar in de winkel te koop, heel gemakkelijk, maar wil je de echte sfeer en smaak van de herfst proeven dan begin je op de Streekmarkt Twente. Verzamel de mooiste ingrediënten, neem als basis een echt oorspronkelijk recept en vul dit aan met eigen creatieve kookkunsten. Beleef de echte smaak van de herfst, bezoek de Streekmarkt Twente.

STREEKMARKT  TWENTE, Zaterdag 1 oktober, van 9.00 tot 15.00 uur
In het centrum van het mooie Delden