nagenieten van heerlijke vakantiesferen

STREEKMARKT  TWENTE

 

Een Indonesische loempia als voorafje, Marokkaanse harirasoep, Pakistaanse kip met chapati, een stoofpotje van rauwe andijvie en gebakken zalm en als toetje zoete Turkse smultaart en amandelkoekjes. Een bijzondere combinatie voor een vijfgangenmenu?

Welnee, het is de smaak van multi-culti-koken op de Streekmarkt Twente van zaterdag 6 oktober. Gastkoks uit verschillende culturen maken met ingrediënten van de streekmarkt heerlijke eigen gerechten. Door gezamenlijk de keuken in te duiken leren we van elkaars gewoonten, eetculturen en denkwijzen. We integreren rond het fornuis en…….we gaan nog even nagenieten van een heerlijke vakantie.

Paula en Carla nemen ons mee naar Indonesië. Ze maken pangsit, maiskoekjes, loempia’s, bami en zeer speciaal gekruide saté. Odilia, van de Afrikaanse school, laat ons kennismaken met de Keniaanse keuken. Ze maakt samosa’s, zowel met vlees als vegetarisch. Daarnaast heeft ze Afrikaanse salades en mahamri’s, koffiebroodjes. Christina verwent ons met rum cake en  Surinaamse kip met verschillende groenten en roti.

We reizen de hele wereld over. En dat allemaal in Delden! U kunt alles proeven en natuurlijk mee naar huis nemen.

Nodigt dit nog niet voldoende uit om de markt te bezoeken? Zaterdag 6 oktober is op het pompplein ook weer de mobiele appelpers aanwezig. Appels uit eigen boomgaard ondergaan een metamorfose en veranderen in 5 literpakken eigen appelsap. Heeft u nog geen wijn uit eigen wijngaard dan nu wel een heel gezonde drank uit eigen appelhof. Verwen uzelf of uw gasten met deze pure energiedrank. Bovendien, maakt Cynthia zeer speciale appeltaart met natuurlijk….  appels van de markt! Lekker bij een kopje koffie op de markt of om thuis na te genieten van een heerlijk dagje uit.

Bezoek de Streekmarkt Twente, zaterdag 6 oktober, van 9.00 tot 15.00 uur. Centrum Delden.

Een extra vakantiedag! Lekker samen eten, proeven van alle culturen!