Op zaterdag 6 september staat de Streekmarkt in het teken van Italië. De DOV tovert het sfeervolle centrum van Delden weer om met mediterrane accenten.
Ook op de Streekmarkt zal een vleugje Italië te vinden zijn. Een aanbod van streekproducten van het seizoen, rechtstreeks van de producenten.
Denk daarbij aan vers fruit van Oold Bleank, ambachtelijk brood, kazen van Zuivelbroeders en  Mollinwoner, vleeswaren van Erve Nijhuis en verrassende delicatessen van Caatje.
Natuurlijk een ruim assortiment aan pasta’s bij de Zuivelbroeders. Een uitgebreide lijst van producenten vindt u op deze website.

’t Vreebroek moet door persoonlijke omstandigheden verstek laten gaan dus de groentekraam is niet aanwezig.

Wel zijn er in de Proefkraam weer wat lekkere hapjes te proeven. Een echt seizoen product is de courgette. Daar is dan ook en soepje van te proeven. Verder een heerlijke ‘torta all’arancia’ . Een creatief recept met de bakmix van de Oortmanmolen. Bovendien is bij hen de juiste bloem (met recept) voor een pizzabodem te krijgen.

Ambachtelijke pizzabodem: 4-5 bodems

500 gr bloem – 250-300 gr lauwwarm water – 20 gr verse gist of 7 gr gedroogde gist – 10 gr. zout – 25 gr olijfolie (plus extra om in te vetten)

Meng het water samen men de gist in een ruime kom. Laat dit een paar minuten staan tot het gaat schuimen. Doe hier vervolgens de bloem bij samen met de olijfolie en kneed er(bij voorkeur met de deeghaken van de mixer) een soepel deeg van. Voeg tijdens het kneden pas het zout toe. Haal het deeg uit de kom en vorm er met de handen een mooi bol van. Vet de kom in met een beetje olijfolie, doe de bol erin. Dek de kom af en laat het  1 uur rijzen of langer totdat de hoeveelheid is verdubbeld. Daarna verdeel je het deeg op een licht bebloemd aanrecht in 4 of 5 gelijke bollen. Bol het deeg strak op (het deeg mag wat ‘aangespannen’ voelen). Bestuif de bollen met een beetje bloem, dek ze af met een theedoek en laat ze een half uur tot 45 minuten rusten en rijzen. Verwarm de oven op 250 gr voor. Druk de bollen uit tot een mooie pizzabodem vorm met opstaande randjes. Verdeel er tomatensaus over (verse tomaten?) en beleg naar smaak over en bak de pizza in 11-13 minuten goudbruin en gaar. Wat maismeel of bakpapier onder de pizza is aan te raden.