De Sint is nog in het land, maar de Streekmarkt is komende zaterdag al een beetje in kerststemming. Bij de proeverij kunt u inspiratie opdoen voor heerlijke kerstamuses. En de Streekmarkt is de plek om natuurlijk allemaal (h)eerlijke producten voor de komende feestdagen alvast in huis halen. Er is een ruim aanbod! Tussen 9 en 3 uur van harte welkom!
Amuse met paté en cranberry
• 70 gram paté ( roompaté of ardenner)
• 1 flinke hand gemengde sla
• 1 klein handje walnoten
• een paar lepels cranberry compote
• 6 leuke amuse lepels
Zo maak je het:

Hak de walnoten fijn en leg ze apart
Scheur wat grotere sla blaadjes in stukken. De kleinere die gewoon op de lepel passen kun je heel laten.
Leg op iedere lepel een paar blaadjes sla. Probeer een mix van groene en rode blaadjes erop te leggen.
Pak met een theelepel een flinke hoop paté en vorm er enigszins een balletje van met je handen.
Maak ze niet te groot. Je moet het hapje tenslotte in 1 keer in je mond kunnen stoppen.
Rol de balletjes door de gehakte walnoten en leg ze op de lepeltjes met sla.
Druk ze een klein beetje platter en leg er voorzichtig met een nieuw theelepeltje een klein beetje compote op. Serveer direct.

Schattige preitaartjes

10 plakjes hartige taartdeeg
250 gram prei
125 ml crème fraîche
4 eieren
100 gram feta
1 teentje knoflook
Zout en peper
Boter of margarine
paneermeel

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor 200 graden. Laat het deeg ontdooien. Bak de prei met het fijngesneden teentje knoflook in een pan tot deze wat geslonken is. Overtollig vocht afgieten. Vet de muffinvormpjes in met boter of margarine. Leg in elk vormpje een plakje deeg, overstekende puntjes kun je wegsnijden.
Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met paneermeel. Klop de eieren los met de crème fraîche, peper en zout. Meng de helft van de feta met het preimengsel en vul de vormpjes met dit mengsel. Kruimel de rest van de feta erover en zet ongeveer 25 minuten in de warme oven. Warm en koud erg lekker!