Elke eerste zaterdag van de maand staan meer dan 30 streekproducenten op de streekmarkt in Delden. Veel producenten zijn er al vanaf het begin, 13 jaar geleden. Ook komen er veel trouwe bezoekers, elke maand weer!

Deze maand vragen we speciale aandacht voor enkele toppers. Een van de eersten is Annie Meyer van ijsboerderij ’t Loaboerke(boerderij in het bos!). Al bijna vanaf het begin verkoopt ze schepijs van dagverse melk van eigen koeien. In de winter staat ze er met warme chocolademelk en zelfgemaakte Arretje-cake. Ze heeft bijna geen markt overgeslagen! Ook Culibes is niet weg te denken met streekeigen, gezonde producten van vlierbes en vlierbloesem net als de Kleine Muyl met heerlijke koud geperste olie van walnoten en hazelnoten.

Daarnaast hebben enkele nieuwkomers als Blije Zuivel met roeryoghurt en hangop, gemaakt van oermelk uit Twente en Yacon oet Twente met de Boliviaanse Zonne-wortel van Twentse grond hun waarde voor de markt ruimschoots bewezen. Ook de biologische eieren van het Hedeveld uit Hertme zijn intussen alom bekend en beproefd.

Het wordt steeds belangrijker om met een grote tas naar de markt te komen om te kunnen genieten van alle pure producten!

STREEKMARKT  TWENTE, zaterdag  2 april, van 9.00 tot 15.00 uur.  CENTRUM  DELDEN