Streekmarkt Twente

EKO-Twente: natuurlijk biologisch!

Streekmarkt Twente

In november 2010 openden Nico en Astrid Bebseler hun biologische winkel  “BIOmarkt Eko Twente” in Hengevelde. Naast verse groenten, fruit en vlees van de biologische slager, bieden zij ook diverse kruidenierswaren aan en glutenvrije producten. Via hun website worden wekelijks vele mooie pakketten besteld en thuis bezorgd.

Nico heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het ontstaan van de Streekmarkt Twente en heeft ook jaren een bestuursfunctie vervuld. Nu staat hij al bijna 11 jaar, elke 1e zaterdag van de maand, met zijn biologische groenten en fruit op de Streekmarkt Twente. Producten die hun oorspronkelijke smaak behouden omdat ze rechtstreeks van de volle grond komen, van Twentse of Achterhoekse biologische producenten. Verse groenten staan een dag voor levering aan de consument nog op het land van de boer. Gezonde voeding is de natuur proeven! Biologisch, eigenlijk heel logisch.

Wetenschappers zeggen: door het eten van meer groente en fruit word je gelukkiger! Groente is de basis voor de gezondheid. Geen portie broccoli of paddenstoelen in de vorm van een pilletje, maar heerlijk vers op het bord! Bovendien: soms is een bonenburger net zo lekker en gezond als een stukje vlees. De kwaliteit is natuurlijk wel doorslaggevend. Kies daarom voor de Streekmarkt Twente.

Nico kent als geen ander de kracht van de Streekmarkt Twente. Ook al worden in nogal wat “gewone” winkels streekproducten verkocht, het persoonlijk contact met de producent, het passende advies of de juiste tip en zeker ook de gezellige sfeer vormen de basis voor het succes van de Streekmarkt Twente. Een maandelijks evenement dat hij niet zou willen missen! Hij is op zaterdag 7 maart de producent van de maand! Elke klant ontvangt daarom 10 % korting op alle groenten en fruit!

Nieuw op de markt: sojamelk van “de Nieuwe Melkboer”. Tom en Bart Grobben presenteren hun Twentse Nedersoja, een echt duurzaam product, 100 % lokaal geteeld en dus niet geïmporteerd uit andere continenten. Gezond en vooral ook heel smakelijk!