Heerlijke herfst op de Streekmarkt
Zaterdag 7 oktober kunt u weer terecht op de Streekmarkt Twente voor heerlijke producten van het seizoen. De herfst staat voor de deur, dus tijd voor een lekker stoofpotje, echte Twentse baklever- en bloedworst of zoete aardappelen en pompoenen!
De familie Stokkers is aanwezig met verse oogst van diverse soorten zoete aardappels en pompoenen. Bij ‘t Vreebroek vindt u biologische (vergeten) groeten en zelfgemaakte geitenkaas met kruiden. En de Pindakaaspot is weer terug op de Streekmarkt met een grote diversiteit aan pindakaas producten.
Onze vrijwilligers van de proeverij hebben lekkere gerechtjes en hapjes om te proeven en inspiratie op te doen. Alle ingrediënten zijn verkrijgbaar bij onze producenten. Als dank mag u een vrije gift geven aan de Wensambulance, die we een warm hart toedragen.
Van 9 tot 15 uur van harte welkom op het Kerkplein rondom de Oude Blasius in Delden.
Recepten met bloedworst en baklever
Gebakken bloedworst als tapas hapje
o Bloedworst
o Goudreinet of andere stevige appel
o Spekblokjes

Bereiden:
Snij de bloedworst in dunne plakken en bak ze om en om in een koekenpan met een klontje roomboter.
Voeg wat appelpartjes en spekblokjes toe, en bak ze goudbruin. Schik het op een mooi bordje en serveer! Ook lekker op een knapperig stokbroodje.

Stampotje met bakleverworst
o Plakken bakleverworst
o Kruimige aardappelen
o Fijngesneden andijvie
o Melk, boter, peper, zout en nootmuskaat
o Stevige appels in plakken
Bereiden:
Verwijder met een appelboor het klokhuis uit de appels en snijd ze in dikke plakken. Schillen hoeft niet, mag wel. Kook de aardappelen. Extra lekker is het als u ze kookt in een lichte bouillon. Giet ze af en voeg de fijngesneden andijvie toe. Goed doorstampen met een klontje boter en melk. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Houdt het stamppotje warm.
Verhit boter in twee koekenpannen. Bak in de ene de plakken bakleverworst op hoog vuur zo snel mogelijk tot een knapperig korstje ontstaat aan beide kanten. Bak in de andere pan de appel. De appel wordt lekkerder door er aan het einde, als ze bijna gaar zijn, een klein beetje donkere basterdsuiker overheen te strooien.
Schep de stamppot op een diep bord en schik de gebakken worst en de appel er mooi bovenop. Het wordt nog mooier als u met een timbaaltje een torentje maakt van de stamppot en de plakken bakleverworst en appel er bovenop legt.