honderdste Streekmarkt Twente

 

Elke eerste zaterdag van de maand staat ons kleinkind van zeven te popelen om weer naar de Streekmarkt Twente te gaan. Ze heeft haar vaste route op de markt en haar favoriete kraampjes. Eerst een flesje bessensap, daarna een potje jam en vooral een rond kaasje daslook van Elise. Ze proeft wel eerst kritisch van de kleine stukjes kaas die uitnodigend op de kraam liggen. Onderweg ziet ze van allerlei andere lekkernijen en intussen wordt haar lijst van snoepjes van de markt steeds groter. Mama mag ook altijd mee maar die heeft wel weer haar eigen voorkeur.

Zaterdag 7 april is de honderdste Streekmarkt Twente en dan worden kinderen extra verwend. Er komt een mobiele pizzaoven waar kinderen zelf hun pizza kunnen opsieren met ingrediënten van de streekmarkt en natuurlijk opeten. In de houtgestookte broodoven kunnen kinderen broodjes bakken en er is een BBQ waar allerlei lekkere dingen op geroosterd worden, voor volwassenen maar ook voor kinderen. Misschien wordt er wel heksensoep gemaakt in een ketel boven een houtvuurtje. Alle benodigdheden komen natuurlijk van de streekmarkt!

Bovendien zullen alle producenten hun kraam extra versieren en nog meer lekkernijen laten proeven dan ze normaal al doen. Het wordt een echte feestmarkt! Een 100e streekmarkt is uniek in de regio, iets om echt te vieren!

Streekmarkt Twente, zaterdag 7 april, van 9.00 uur tot 15.00 uur. Proef de smaak van Twente.