Aardbeien worden niet voor niets zomerkoninkjes genoemd. Ze zijn caloriearm, bevatten heel veel gezonde stoffen maar bovenal: ze zijn gewoon lekker! Althans, dat is de bedoeling. Soms zien ze er mooi glimmend uit, maar smaken ze niet zoals we ons dat voorstellen.
Veel aardbeiplanten moeten te veel kilo’s produceren die er mooi uitzien en heel lang bewaard kunnen worden. Prima, tot je ze proeft!
Bij fruitboerderij Oold Bleank worden nog pure aardbeien geteeld die echt naar aardbei smaken. De plant groeit wat langzamer en levert minder aardbeien maar het resultaat is geweldig: gezonder en beter van smaak kan haast niet. Dit is echt fruit van dichtbij en hoeft niet gedurende het transport te rijpen. Tijdens de streekmarkt van 5 juni kun je ze proeven en…kopen!
Sterrenkok Lucas maakt cocktails van cider, vlierbloesem en aardbeien maar ook van aardbeien met bier. Ook voor de kinderen heeft hij iets speciaals. Bovendien is er overheerlijke aardbeientaart te koop.
Wilt u straks aardbeien uit eigen tuin en diverse soorten kruiden kunnen plukken? Kruidenhuis “De Vlo” verkoopt biologisch geteelde plantjes, uit eigen tuin.
De Veldhoevekip zal een aantal maanden niet aanwezig zijn. Zuuver zal zorgen voor voldoende, echt biologische kipproducten.
Verwen jezelf en anderen.
Kom naar de Streekmarkt Twente en proef de pure smaak van Twente.
Streekmarkt Twente, zaterdag 5 juni, van 9.00 tot 15.00 uur.
Cramersweide, centrum Delden