op de Streekmarkt Twente

Op zaterdag 5 oktober a.s. kunt u uw eigen appels laten persen tot een heerlijke melange van appelsap. Naast wijn van het eigen chateau kunt u straks ook appelsap aanbieden van eigen pommeraie! Dat is Twente culinair, op de Streekmarkt Twente.

Heeft u een flinke kruiwagen (circa 50-75 kg) appels uit eigen tuin en u wilt nog lang genieten van pure appelsap, meldt u dan tevoren aan bij de marktmeester voor de fruitpersdag, via de website www.streekmarkttwente.nl of door middel van een sms of appje naar 06 49698710. De mobiele appelpers van de familie Oosterdijk is vernieuwd en kan heel wat appels en ook peren aan! Het persen is op volgorde van aanmelding, vanaf 10.00 tot 15.00 uur, op de Streekmarkt Twente. Sorteer uw appels grondig! Kleine valplekjes of wormsteek is niet erg, rotte appels beïnvloeden de smaak nadelig. Kwalitatief goed fruit geeft niet alleen een betere smaak maar ook een betere houdbaarheid.

De appels worden geraspt en geperst. Het sap wordt op 80 graden gepasteuriseerd en afgevuld in 5 liter verpakking. Indien de pakken vorstvrij en droog opgeslagen worden, zijn ze 2 jaar houdbaar. Per liter betaalt u 1 euro.

Geniet tijdens het persen van alle pure producten op de Streekmarkt Twente, hartje Delden, waar streekproducten smaken, zoals ze moeten smaken.

Streekmarkt Twente, zaterdag 5 oktober, van 9.00 uur tot 15.00 uur.